Fantastický úspech: 100-tisíc elektromobilov Nissan Leaf predaných v Európe


Rozvoju elektromobility sa darí, vývoj a výroba elektromobilov rýchlo napreduje, je však diskutabilné, či je to prirodzený vývoj alebo je  to umelo vyvolaný spôsob dotovania a podpory výroby elektromobilov. Neodškriepiteľným faktom však zostáva, že záujemcov o tento typ áut na celom svete pribúda. Dôvodom, prečo sa zákazníci rozhodnú pre kúpu tohto typu auta, sú v poslednom období výrazné obmedzenia vjazdu áut so spaľovacími motormi do centier čoraz väčšieho počtu európskych miest, ako napr. Hamburg, Brusel, Paríž,  Rím, atď. A postupom času k nim určite pribudnú ďalšie.

elektrický pohon

Aj napriek tomu, že I.generácia Nissanu Leaf  mala príliš futuristický dizajn, oslovila na celom svete už viac ako 200-tisíc zákazníkov. II.generáciu, ktorá sa na trh dostala približne pred 8 mesiacmi, si už doteraz rezervovalo viac ako 37-tisíc zákazníkov, a to len v Európe. Podľa predstaviteľov výrobcu značky spokojnosť zákazníkov s Leafom II. generácie spomedzi ostatných modelov Nissanu je na úrovni  92% a stal sa tak najpredávanejším elektromobilom na svete. Úspešnosť značky podporuje aj fakt, že v Európe sa každých 10 minút predá jeden nový kus tohto elektromobilu.

A teraz zapojte svoju fantáziu a predstavte si, že auto ovládate len jedným pedálom, že ním zastavíte, zrýchlite aj spomalíte, že dokáže aj samo zaparkovať. To všetko je možné vďaka kompletnej sústave funkcií Nissan Intelligent Mobility, ktorý je v aute nainštalovaný. Zažijete bezpečnejšiu, inteligentnejšiu a jednoduchšiu jazdu, keď nemusíte strácať čas zastavovaním na čerpacej stanici, pocítite vzrušenie z úplne inej jazdy, jazdy istoty najpokročilejším automobilom súčasnosti.

nissan

V Európskom programe hodnotenia nových áut získal nový Nissan Leaf maximálny počet – 5 hviezdičiek za bezpečnosť. Je to vďaka novým bezpečnostným prvkom, pod ktoré patria asistenčné systémy či už s kamerou alebo radarom. Tie dokážu napríklad rozpoznať chodcov. Pre istejšiu a bezpečnejšiu jazdu využíva Nissan nové technológie systému e-Pedal  a ProPILOT, ktoré sú v ňom zahrnuté.

Šťastnou, „100-tisícovou“ majiteľkou Nissan Leaf, sa stala p. Susana de Mena z Madridu.
Podľa jej slov si auto kúpila hlavne kvôli zákazu vjazdu áut so spaľovacími motormi do centra mesta a ako zistila, v takých prípadoch je elektromobil nenahraditeľným pomocníkom. Nissan Leaf II.generácie je sám o sebe najlepším propagátorom záujmu o elektromobily.